štvrtok 22. decembra 2016

čokoládový krém

Tento rok som sa snažila zjednodušiť si život a  vyskúšala recept na čokoládový krém, ktorý som zneužila som na plnenie úlikov, ako krém na parížske rožky, krém do makróniek a ešte aj jeho nutelovú verziu na zlepovanie lineckých koliečok. 

Ingrediencie:

hustý puding:
- 1 čokoládový puding (alebo iný)
- 250ml mlieka
- 1 lyžica cukru
- 25g masla

kaša:
- 200ml mlieka
- 2 kopcovité lyžice polohrubej múky
- 25g masla
- 200g horkej čokolády (bielej, mliečnej, nutely a pod.)

- 1 maslo
- 2 lyžice práškového cukru

Postup:
1. Uvaríme hustý puding s cukrom, vypneme, primiešame 25g zmäknutého masla a necháme vychladnúť.
2. Zvlášť uvaríme kašu z mlieka a múky, odstavíme a pridáme 25g masla a čokolády. Za stáleho miešania necháme rozpustiť a neháme vychladnúť na izbovú teplotu.
3. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a postupne zašlahávame kašu a puding.
4. Vznikne nám fakt vynikajúci krém, ktorý je sýty v chuti, drží tvar, má mnohostranné využitie a dlho vydrží :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára