nedeľa 18. mája 2014

Syrové mini quiche

Hádajte, od koho mám tento recept... Áno, zasa Majkl a zasa sa osvedčil. Tieto vysokokalorické syrové super kiše zožali už mnoho úspechu aj v mojej produkcii. Hodia sa pre tých, ktorý preferujú slané nad sladkým, ale aj tým, ktorý preferujú sladké nad slaným. Neodolá im ani jeden čuchový pohárik, ani jedna ruka, či ústa. Hodia sa pre návštevu, na párty, ale aj na pochlebovanie nadriadenej :D A zasa, ich realizácia je dosť nenáročná. 





Majklov recept je na 48 mini quichov - používa formu na mini muffiny. Ja takú ztiaľ nemám, a tak mi z tohoto množstva výjde 24 quichov velikosti priemerného muffinu :)

Ingrediencie:
4 vajcia
200ml smotany na šľahanie
500g póru
200 Hermelín alebo Brie
100g brusnicového džemu
200g syru Gruyere (alebo Goudy)
100g Parmigiano reggiano
2 balíky lístkového cesta 
muškátový oriešok


Postup:

V miske zmiešame vajcia, smotanu, soľ a čierne korenie. Na panvici orestujeme na drobno nakrájaný pór a dochutíme ho muškátovým orieškom.  Kým sa nám restuje pór, vymažeme si formičky maslom, rozložíme lístkové cesto a povykrajujeme z neho okrúhlymi formičkami koliečka (alebo stačí pohárik). ďalej zmiešame všetky ingrediencie dokopy - teda vaječnú zmes, pór a syry.  Trúbu dáme vyhriať na 180C. Hermelín nakrájame na malé kúsky a do každej formičky vystlanej krúžkom cesta, vložíme jednu kocku syra a naň dáme štvrť lyžičku brusnicového džemu. 



Prikryjeme resp.zarovnáme formičky syrovou zmesou.  


Plech vložíme do vyhriatej trúby na 25 minút. A hurá, neopálme si pusinky!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára