sobota 22. februára 2014

Vanilkové rohlíčky mamky Danky


Aj keď už nie sú vianoce, chcela by som sa podeliť o tento úžasný recept na vanilkové rohlíčky. Sú jemné a krehké a dali by sa jesť na tony. Ja ich robievam niekoľko krát ročne, pretože muž si ich vyžaduje :)









Prísady

- 200g hladkej múky
- 150g masla
- 80g mletých vlašských orechov
- 30g práškového cukru

Na obalovanie 

- vanilkový cukor 2-3 sáčky
- práškový cukor



Postup 

1. Všetky ingrediencie zmiešame dokopy a dobre uhnietenú hmotu zabalíme do fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na pol hodinu.
2. Z cesta formujeme rohlíčky, nie príliž tenké na krajoch, aby sa nespálili.


3. Pečieme ich na 180C asi 12min. Ešte teplé, hneď ako ich vyberieme z trúby, obalíme rohlíčky v zmesi práškového a vanilkového cukru. Budú jemné a úžasne krehké, po vložení do pusinky sa vám rozlynú na jazýčku. 

Určite nepoužívajte ztužený tuk, ale maslo, aby mali krásnu malsovú chuť a nie pachuť. A Nepridávajte vajce, inak budu tvrdé. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára