Červený korpus na srdiečka
- 125g masla
- 125g kryštáľového cukru
- 2 vajcia
- 200g hladkej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- červená potravinárska farba
Dekoračná pasta
- 1 bielok
- 40g hladkej múky
- 30g práškového cukru
- 30g rozpusteného masla
- potravinárska farba
Korpus na roládu
- 5 vajec
- 150g cukru
- 150g polohrubej múky
- štipka soli
Náplň:
- 200g mascarpone
- 150g lučiny
- 1 lyžica práškového cukru
- 4 lyžice malinového lekváru
- zopár malín
Postup:
- Naskôr si pripravíme korpus na červené srdiečka. Predhrejeme trúbu na 180°C (160°s venitátorom, plyn č.4) a vymažeme si hlboký plech na biskupský chlieb. Zmiešame všetky ingrediencie a nalejeme do plechu, uhladíme povrch a dáme piecť asi na 25-30°min.
- Korpus necháme vychladnúť, nakrájame ho na silnejšie pláty a srdiečkovou formičkou vykrajujeme červené srdiečka.
- Namalujeme ornamenty na pečiaci papier. Ja som si ich najsor predkreslila ceruzkou, papier obrátila a na predkreslené ornamenty aplikujeme dekoračnú pastu zo zdobiacehzo sáčku s tenkou trubičkou. Ak nemáte, postačí sáčok s drobne ustrihnutým rožkom. Papier uložíme na 15 minút do mrazničky, aby ornamenty stuhli.
- Cesto rozotrieme na pečiaci papier s ornamentami, uhladíme ho, vložíme do trúby predhriatej na 180°C a pečieme asi 8-10 minút do zlatista.
- Upečný plát ihneď preklopíme na vlhkú utierku. Papier, na ktorom sa cesto pieklo portieme vlhkou špongiou, aby sa cesto oddelilo a opatrne ho odlepíme. Plát potom obrátime, aby pomalováná strana ležala na utierke a aj s utierkou ho z kratšej strany stočíme do rolády a necháme vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára