Nemám ráda suché bábovky, do ktorých keď
zakusnete, sa vám práši od pusy. Preto skoro každá moja bábovka je
tvarohová... a táto nie je výnimkou :) A čo viac, má v sebe šťavnaté ovocíčko.
Inšpirovala som sa receptom z augustového Dobrého jedla. Nechajte sa inšpirovať
aj vy a skúste túto šťavnatú bábovečku.
Ingrediencie:
-
250g cukru (v recepte bol
práškový, ale može byť aj kryštálový)
— 250g zmäknutého masla (ja som dala menej, niečo cez polku)
— 250g zmäknutého masla (ja som dala menej, niečo cez polku)
-
4 vajcia
-
250g mascarpone (ja som dala
tvaroh)
-
pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva
-
300g polohrubej múky
-
300g černíc (ja som dala 400g)
-
maslo/olej a múka na vymastenie a
vysypanie formy
Postup:
1.
Cukor vyšlaháme so žĺtkami do žltej hustej peny.
Postupne primiešavame zmäknuté maslo, tvaroh, vanilkový cukor a preosiatu múku
zmiešanú s kypriacim práškom.
2.
Primiešame černice.
3.
Rúru vyhrejeme na 170°C.
4.
Z bielka vyšlaháme tuhý sneh,
ktorý zľahka zapracujeme do cesta. Cesto rozotrieme do vymastenej a vysypanej
formy.
5.
Vložíme do rúry a pečieme asi
50minút.
6. Necháme vychladnúť, nakrájame a zhltneme.
neviem, co skor skusit.... asi zacnem touto babčou - milujem take vlhke, ale vacsinou su praveze take prašany
OdpovedaťOdstrániťa mas tam formu na babovku? este jeden recept mam, kam idem pol kila tvarohu, ten je tiez suptiska
OdpovedaťOdstrániť