kruhová forma 24-26cm, na šálky a lyžičky som používala tie americké štandardizované odmerky
Ingediencie:
- slivky - kolko máte, ja som dala asi 1kg
- 160g zmäknutého masla
- 1/2 šálka trstinového cukru (ja som dala asi 1/4 šálky medu)
- 2 lyžice pomarančového likéru (ja som dala šťavu z pol pomaranča a trochu rumu)
- 1 šálka hladkej múky
- 1/2 šálky ovcených vločiek, jemne mletých
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1 šálka trstinového cukru
- 2 vajcia izbovej teploty
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 1/2 šálky mlieka
Postup:
1.Trúbu predhrejeme na 180°C. V panvici rozpustíme asi 50g masla, pridáme cukor a slivky a za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Pridáme pomarančový likér a varíme ďalšie 2 minúty. Kedže my sme mali ten vypnutý plyn, tak som všetky tieto ingrediencie hodila na vymastenú a papierom na pečenie vyloženú formu a kým som zarábala cesto, piekla som slivkovú zmes pri 200°C.
2. V jednej miske zmiešame múku, ovsené vločky, prášok do pečiva, soľ a cukor.
3. V druhej miske elektrickým šlahačom vymiešame vajcia, vanilkový extrakt, zvyšok masla a mlieka. 4. Potom prisypeme suchú zmes do mokrej, dobre premiešame a nalejeme cesto na slivky, ktoré sú rovnomerne rozvrstvené na plechu.
5. Pečieme do zlatista asi 30 minút. Počkáme kým koláč vychladne, až potom ho obrátime. Inak by sa nám slivôčky so šťavou pošmýkali dolu.
6. Nakrájame a naservírujeme hladošom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára