Ingrediencie - cesto :
5 veľkých vajec izbovej teploty
1 šálka (225 g) kryštálového cukru
štipka soli
1 čajová lyžička
vanilkového extraktu
1 ¼ šálky (200 g)
kukuričného škrobu
1 ½ čajovej lyžičky (8 g) prášku do pečiva
1 polievková lyžica (15 g) roztopeného a vychladnutého masla
poleva:
3 ¼ šálky (400 g) práškového cukru
1/3 šálky (40 g) holandského kakaa
1 polievková lyžica roztopeného a vychladnutého masla
½ půl až ¾ šálky (120 ml až 180 ml) mlieka
2¾ šálku (250 g) nesladeného sušeného mletého kokosu
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 180 ° C, plynová značka 4. Pripravíme
si 4 ½ cm hlboký, 23 cm x 33 cm veľý pekáč s papierom na pečenie.
2. Vyšlaháme vajcia,
cukor a soľ na vysokých otáčkach, šlaháme asi 15 minút. Pridáme vanilku a šlaháme
ďalších 5 minút.
3. Zmiešame kukuričnú múku s práškom do pečiva a preosejeme ich
minimálne 3x.
4. Potom preosejeme múku s práškom do pečiva na vaječnú zmes a metličkou ju len zľahka zamiešame, aby cesto
zostalo nadýchané. Ak chcete pridať
maslo, pridajte teraz, ale tiež premešať len zľahka.
5. Nalejeme cesto na pekáč a rovnomerne uhladíme. Pečieme v
predhriatej rúre 22 až 25 minút. Určite trúbu skor neotvárajte. Po dopečení vyberte cesto z pekáču a vyložte
na mriežku vychladnúť.
7. Zostavovanie Lamingtoniek:
Nakrájame piškótový korpus na 24 obdĺžnikov- 6 naprieč a 4
dole, event.orežeme boky, korpusu, aby obdĺžničky boli pravideľné.
Polevu máme stále v miske položenú na hrnci s teplou vodou,
udržujeme je teplú. Do plytkého taniera nasypeme kokos. Ponárame každý kus do čokoládovej
polevy, prebytočnú polevu necháme odkvapkať, potom obalíme v kokose, položíme
koláče na mriežku na necháme odstáť asi
2 hodiny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára