pondelok 30. júna 2014

Banánovo-škoricové osie hniezda - Výzva the Daring Bakers'


Výzvu na mesiac jún nám pripravila Shelley z blogu C Mom Cook a poskytla niekoľko receptov na prípravu osích hniezd.  Júnová výzva moc júnová nebola a preto ma až tak nenadchla, keďže som mala chuť na voľačo ovocné.  Ale musím povedať, že hniezda boli dobré, mäkučké a poslúžili nám niekoľko dní ako raňajky. Vydržia niekoľko dní mäkké a ak máte na ne chuť, hor sa do toho!





  
Ingrediencie:
Na  12 – 16 hniezd
Cesto:
1 šálka (240 ml) mlieka
1/3 šálky (70 g) bieleho cukru
1/3 šálky (75 g) masla
2/3 droždia
4 šálky  (500) g hladkej múky
1/2 lyžičky soli
2 veľké vajcia
2 polievkové lyžice (30 ml) rastlinného oleja

Plnka:
3 banány, nakrájame na 15-30 mm kúsky
2 polievkové lyžice hnedého cukru
1 1/2 polievkové lyžice (20 g) masla nakrájaného na malé kúsky

1/2 šálky (100 g) hnedého cukru
1-1/2 polievkové lyžice (25 g) škoricového cukru
roztlačené pečené banány
4 polievkové lyžice (55 g) masla, izbovej teploty (takmer Melt je veľký)

Glazúra:
1 šálka (125 g) preosiateho práškového cukru
1 polievková lyžica javorového sirupu
2-6 polievkové lyžice (30-90 ml) mlieka – ja som dala 3 a bolo to priveľa

Postup:
1.       Ak máte pekáreň na chlieb, cesto je bez roboty... ak nemáte, čítajte:
2.       V malom kastróliku na miernom ohni zahrievajme mlieko, cukor a maslo. Teplota musí rozpustiť cukor a potom zmes necháme  vychladnúť na vlažnú pred tým, než primiešame droždie.  Necháme droždie nabobtnať tak 10-15 minút.
3.        Vo veľkej mise zmiešame múku a soľ. Primiešame  vajcia, olej a kvások. Miešame, kým sa cesto neodlepuje od steny misky. Potom ešte miesime cesto na pomúčenej doske a pokračujeme v miesení,  kým nie je cesto hladké a pružné, asi 10 minút. Vymažeme veľkú misu olejom. Položíme cesto do misy a potočíme ho tam, aby sa celé pokrylo olejom. Zakryjeme a nechajte stáť na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoju veľkosť -  asi 1 hodinu.
4.       Predhrejeme rúru na 200 ° C / plyn značka 6. Rozložím nasekané banány do menšej zapekacej misky. Posypeme hnedým cukrom a maslom. Pečieme celkovo asi 40minút, premiešame po 20 minútach. Keď banány trochu vychladnú, roztlačíme  ich vidličkou a primiešame hnedý a škoricový cukor.
5.       Vyvaľkáme kysnuté cesto do veľkého obdĺžnika.   Rozotrieme na cesto maslo a na to banánovo-škoricovú zmes.
6.        Zrolujeme cesto do špirály  (dlhou stranou). Narežeme valček na 12-16 kúskov a umiestnime na vymazaný plech. Nechajte 30 minút odpočinúť.


                 Pečieme pri 195°C/ stupeň 5 asi 25-30 minút. Ja som ich na dolnom a hornom ohreve piekla asi 20 minút.

Zmiešajte ingrediencie na glazúru a pokvapkajte ňou vychladnuté buchty. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára